Selasa, 17 Maret 2009

Pupuh Asmarandana






Pupuh Asmarandana terdiri dari 7 baris dengan pola rima
Baris pertama, 8i
Baris kedua, 8a
Baris ketiga, 8e
Baris keempat, 8a
Baris kelima, 7a
Baris keenam, 8u
Baris ketujuh, 8a



Contoh Pupuh Asmarandana

Eling eling mangka eling
Rumingkang di bumi alam
Darma wawayangan bae
Raga taya pangawasa
Mun kasasar nya lampah
Napsu nu matak kaduhung
Badan anu katempuhan.

Simak klip pupuh gurisa berikut ini :


Baca juga

Peribahasa Sunda
Pupuh
Pupuh Asmarandana
Pupuh Balakbak
Pupuh Dangdanggula
Pupuh Durma
Pupuh Gambuh
Pupuh Gurisa
Pupuh Juru Demung
Pupuh Kinanti
Pupuh Ladrang
Pupuh Lambang
Pupuh Magatru
Pupuh Maskumambang
Pupuh Mijil
Pupuh Pangkur
Pupuh Pucung
Pupuh Sinom
Pupuh Wirangrong




7 komentar:

sari mengatakan...

aa, download puphna anu mp3 lewat mana ieu teh?
aing hayang latian pikeun ujian praktek...
tapi, nuhun nya atas liriknya...
hehehe

ARCHER mengatakan...

punten teu acan di upload. Nuju riweuh. sanes waktos, diantos we nya.

Ino Fahrino mengatakan...

hade pisan ieu blog katampi ku pribados, tetep sumanget kang...
hatur nuhun

mamah fauzan mengatakan...

hatur nuhun...kaleresan pun anak nuju resep kana pupuh....kantenan ibuna mah, janten emut nuju sd...

Muhammad noor hadianto mengatakan...

Terima kasih banyak

Muhammad noor hadianto mengatakan...

Terima kasih banyak. Ikut copas yah. Makasih

ARCHER mengatakan...

@ Muhammad noor : sama2. Silahkan copas, kalo bisa kasih link ke blog ini ;-P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...